menu

Mooie wandelingen

'Dank ook voor de mooie wandelingen en de gedachten die we samen hebben gedeeld'

Lees artikel

Nieuwe dingen bedenken en knutselen

"Thamar, creatieve, ongelooflijk lieve, talentvolle en veel te bescheiden collega.."

Lees artikel

Lunchen, borrelen, eten

Lieve Thamar,

Wat jammer dat je weg gaat! Wij vonden het altijd erg gezellig om samen te werken, te lunchen, te borrelen en te eten. Dat laatste kunnen wij allemaal nog voort zetten.
Wij wensen je heel veel geluk en plezier bij Educatie

Veel liefs,
Kaoutar, Fleur, Marieke

Graag delen wij nog wat lekker (lunch) recepten met jou

Lees artikel

Een dag voor reflectie

"Het portret moet toch groter en de achtergrond blauwer

de woorden wat langer en de letters wat nauwer"

Lees artikel

Inspirerende stukjes

"Je was zéker geen gewone collega… véél zorgzamer!"

Lees artikel

Recept voor Thamar

Ingrediënten: enthousiasme, innemend, vegetariër en leergierig

Lees artikel

Onverstoorbare vriendelijkheid

Het zekerste teken van wijsheid is onverstoorbare vriendelijkheid.
Een mooi en leuke tijd gewenst bij Educatie!

Lieve groeten, Manon

Lees artikel

Mooie wandelingen


‘Wat wil je worden’ vroeg de juf

’t was in de derde klas

Ik keek haar aan en wist het niet

‘k dacht dat ik al iets was.

Toon Hermans

konijn

Lieve Thamar,

Jouw zorgvuldige aandacht heeft geleid tot bijna twee jaar mooie edities van het e-magazine. Ik ben er heel trots op wat wij samen hebben opgeleverd. Je bent een enorme verrijking voor het cluster en een bijzonder prettig en mooi persoon.

Ik heb veel van je geleerd en veel van je mogen ontvangen. Dank ook voor de mooie wandelingen en de gedachten die we samen hebben gedeeld.

Heel veel geluk bij educatie. Vertrouw op je jezelf en we gaan elkaar wederom (al dansend 🙂 ontmoeten!

 

Liefs

Leny

 

5ritmes

8acde19d80320582d04ac2259ba93025-e1434660117250

Het is zo grenzeloos abstract

Het is zo n vaag begrip contact

Het zit hem in de atmosfeer

Het is er niet en het is er weer

T wordt niet bewust doorvoeld, doorleefd

Het is een diep geheim, dat zweeft

Van hart tot hart, van geest  tot geest

En pas, wanneer het er is geweest

Dan merk ge het:  het heeft geplakt

Ik had een ogenblik contact

Jan Boer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Nieuwe dingen bedenken en knutselen

Een hart van goud

Dit is hoe ik jou bij M&B heb leren kennen en heb meegemaakt Thamar; een creatieve, ongelooflijk lieve, talentvolle en veel te bescheiden collega Altijd hard aan het werk, nieuwe dingen bedenken, knutselen, een mooi e-magazine maken.

img_7565 img_7712

Geïnteresseerd, warm, goedgehumeurd, vol ideeën, gezellig, wijs, een hart van goud; ik werd altijd blij van jou!

En hier word ik ook blij van: een foto van ons samen. Ik mocht af en toe een bescheiden bijdrage leveren aan het e-magazine; het was fijn samenwerken met jou.

thamar-met-simone

 

Veel dank daarvoor, veel succes & geluk!

Simone

advertentie

BEAT IT!

 

Geniet van de power van deze live versie…

 

Dapper dat je de keus hebt gemaakt om helemaal over te gaan naar Educatie en daarmee M&B na al die tijd toch helemaal los te laten.

 

If adventures will not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad.

-Jane Austin-

 

 

Liefs, Milène


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Recept voor Thamar 2

 

 

Millionaires shortbread

recept-2

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 120 gram ongezouten boter
  • 225 gram bloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • Theelepel vanille aroma
  • Snufje zout

Voor de karamel:

  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk (397gram)
  • Snuf zout

Voor de topping:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakvorm van 25x25cm met bakpapier.
  • Voor de bodem: snijd de boter in blokjes en doe dit samen met alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg gelijkwaardig over de bodem van de bakvorm en zet voor 20 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin wordt. Laat de bodem eerst afkoelen voor je aan de karamel begint.
  • Voor de karamel: smelt de boter in een steelpannetje. Wanneer het gesmolten is zet je het vuur laag. Roer nu de bruine basterdsuiker erdoor en hierna ook de gecondenseerde melk. Blijf goed roeren, je kunt de pan geen enkel moment alleen laten, want dan brand je karamel aan en krijg je stukjes (niet mooi). Voeg ondertussen ook het zout toe en blijf ongeveer 10 minuten roeren in de pan, tot je de goede dikte bereikt. De karamel moet stevig zijn, maar ook nog goed uit te smeren
  • Haal van het vuur en verdeel de karamel over de bodem. Zet dit even in de koelkast zodat het op kan stijven.

recept-2-2

  • Wanneer de karamel voldoende is opgesteven kun je de chocolade smelten voor de topping. Doe dit au bain-marie. Zet een steelpannetje op het vuur met een laagje water en zet hier een vuurvaste kom op. Smelt de pure en melkchocolade hier samen in en meng het goed. Wanneer het gesmolten is verdeel je het over de karamel.Maak de vuurvaste kom schoon en zet opnieuw op het steelpannetje met heet water. Smelt nu de witte chocolade en maak witte horizontale strepen over de chocoladetopping. Neem dan een satéprikker en ga hiermee verticaal over de witte chocolade strepen heen. Van boven naar beneden en vervolgens weer van beneden naar boven en zo door.

recept-2-1

Zet in de koelkast om de chocolade goed op te laten stijven en snijd ze hierna in stukjes. Enjoy


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Een dag voor reflectie

stukje-thamar-van-fleur

Hallo Thamar,

Bijna is het zover en zit jouw laatste werkdag voor M&B erop. Wij hebben niet samengewerkt, maar wel ruim een half jaar hetzelfde bureau gedeeld verdeeld over de week. Ik wens je fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2017 toe en veel werkplezier op jouw nieuwe werkplek. We komen elkaar vast weer tegen.

Hartelijke groeten,

Monique


 

 

Reflectie

Een dinsdag, een woensdag, de dag kan verschillen

maar één keer per week komt de dag die we willen

 

een dag voor redactie en een dag voor reflectie

een immer voortdurende jacht naar perfectie

 

Het portret moet toch groter en de achtergrond blauwer

de woorden wat langer en de letters wat nauwer

 

maar de uitdaging roept aan het eind van de gang

’t is niet heel erg ver weg dus de reis wordt niet lang

 

nieuwe kansen die komen zijn verre van jammer

maar de kamer is leger zonder plekje van Thamar  😉

 

Roland


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Geen gewone collega

Lieve Thamar,

 

Jij verlaat de faculteit Management en Bedrijf,

De tijd van het jaar maakt dat ik jou daarvoor een gedichtje schrijf.

 

Geen leuk gedicht over wat iemand in zijn schoentje vindt,

Door jouw vertrek is dit gedichtje helaas iets anders gezind.

 

Jarenlang heb jij je voor de faculteit ingezet,

Schrijven op schrift, foto’s bewerken in Photoshop en zelfs gewerkt op de iPad.

 

Jij zorgde altijd voor mooie opmaken en inspirerende stukjes,

Zo in de donkere dagen van het herontwerp zijn dit altijd weer gelukjes.

 

Naast het magazine was je ook een enorme aanwinst op de kamer,

Je was zéker geen gewone collega… véél zorgzamer!
Gesprekken over het weekend en ritmisch dansen, maar ook gefilterd water,

Ik ga je erg missen, wat ben jij toch een gezellige prater!

 

Ik wens je heel veel (werk)plezier bij educatie,

Maar mocht je je even vervelen kan je altijd even bij komen praten, voor de variatie.

Liefs, Robin

Robin-Vos-Ps-2

Thamar,

Ooit had ik een bevlogen directeur met een groot gevoel voor spiritualiteit.

Bij zijn afscheid gaf hij ons een boekje van Deepak Chopra met wijsheid over de wetten van succes of misschien beter de wetten van het leven.

Die geef ik je graag mee.

  • In essentie is iedereen en alles een bron van mogelijkheden. 

Neem iedere dag een moment om er gewoon te zijn, oefen met onbevooroordeeld te zijn en ga op in de natuur, observeer de intelligentie in alles.

  • Alles werkt in een dynamische uitwisseling, een kwestie van geven en ontvangen.

Geef iedereen die je ontmoet iets (compliment, glimlach, goede wens), sta open om te ontvangen en wens iedereen in je gedachten het beste toe.

  • Alles kent een oorzaak en een gevolg. 

Wees je bewust van alle keuzes die je maakt, vraag je bij iedere keuze af: maakt het me gelukkig en wat brengt het anderen, laat je inspireren door je gevoel over de keuze.

  • Natuurlijke intelligentie is eenvoudig en harmonieus

Accepteer mensen, omstandigheden en gebeurtenissen zoals ze op dat moment zijn. Bedenk dat ieder moment en moment is zoals het moet zijn. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen situatie zonder anderen te verwijten. Blijf openstaan voor alle standpunten zonder je rigide te hechten aan één ervan.

  • Onze intenties en ons verlangen kennen een onbegrensd organisatievermogen

Maak een lijst met je intenties en verlangens en kijk ernaar bij naar bed gaan en bij het opstaan. Oefen in het hier en nu zijn richt je aandacht op de mogelijkheden in ieder moment.

  • Je verwerft zaken door je er niet aan te hechten

Blijf alert op de mogelijkheden in ieder probleem door jouw idee over hoe het moet los te laten. Accepteer onzekerheid als een essentieel onderdeel van ervaren. Blijf open staan voor alle mogelijkheden en geniet van ieder moment.

  • Iedereen en alles heeft een doel in het leven

Blijf je bewust van wat jij het leven wil bieden. Maak een lijst van je unieke talenten en dan van alle dingen die je graag doet om ze te gebruiken. Vraag jezelf dagelijks af: “Hoe kan ik helpen”, “hoe kan ik dienen”.

 

Hendrik Jan

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Recept voor Thamar

Lieve Thamar

Als ik aan jou denk, dan komen een paar gedachten naar boven: enthousiasme, innemend, vegetariër en leergierig!

Ik heb in de jaren heel fijn met je samengewerkt. Je bent een fantastisch mens. Ik hoop je nog regelmatig in de school te zien. Gaan we een keer een muntthee drinken in het Grand Café. Uiteraard trakteer ik.

Omdat jij ook vegetariër bent ga ik hieronder één van mijn favoriete vegetarische recepten vermelden.

De Griekse salade:

.De naam van de salade is eigenlijk: χωριάτικη σαλάτα, vrij vertaald dorpssalade.

Ik wens je heel veel werkplezier toe bij Educatie.

 

Herman

 

foto-griekse-salade

 

 

Ingrediënten                              

– 2 trostomaten

– 1 kleine groene paprika

– 1 kleine rode paprika

– 1 kleine komkommer

– 15 g verse peterselie

– 1 rode ui

– 12 zwarte olijven zonder pit

– 1 eetlepel kappertjes (potje)

– 1 takje oregano (of halve theelepel gedroogde oregano)

– 4 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel rode wijnazijn

– zout en peper

– 100 g feta (kaas)

 

Bereidingswijze:

Tomaten wassen en in partjes snijden. Paprika’s wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden. Komkommer wassen en in plakken snijden. Peterselie fijn knippen en door tomaat, paprika en komkommer mengen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Uiringen met olijven en kappertjes over salade verdelen en omscheppen. Over twee borden verdelen. Oregano fijn knippen. In kom olie en azijn tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en oregano. Dressing over salade sprenkelen. Feta in dikke plakken snijden en opsalade leggen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Wonderlijke kennismaking

 

Lieve Thamar,


 

 

 

Lieve Thamar,

heel veel plezier gewenst in je nieuwe baan.

Dankjewel voor de prettige samenwerking!

Ruby

fokke-en-sukke

Thamar,

Een leuk filmpje voor jou;


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *